Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat behartigt uw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding. De letselschade advocaat inventariseert uw letsel, bekijkt de aansprakelijkheidstelling, stelt de letselschade claim op en ontzorgt u gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kan toevoegen aan uw letselschadeclaim.

Een letselschade advocaat kan u op diverse gebieden bijstaan, zoals:

  • het aansprakelijk stellen van uw tegenpartij
  • het inventariseren van uw letselschade
  • het onderbouwen van uw letselschadevergoeding
  • het claimen van letselschadevergoeding
  • het volledig verzorgen van het schaderegelingsproces inclusief afwikkeling
  • het verzorgen van de communicatie met de tegenpartij en de verzekeringmaatschappij

In Nederland is bij wet geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, de aansprakelijke partij niet alleen uw materiële en immateriële schade moet vergoeden, maar ook de juridische kosten voor bijstand buiten rechte moet vergoeden.

De LetselHelpdesk heeft letselschade specialisten in heel Nederland die u kunnen helpen met het claimen van uw letselschade. 

Heeft u letselschade opgelopen door toedoen van een ander? Neem contact op met LetselHelpdesk op   0800 – 0110  of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Terug naar overzicht