Wat is een burnout?

Burnout is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een periode van stress. Mensen met een burnout spreken vaak over een accu die echt leeg is, een elastiek dat steeds verder wordt uitgerekt totdat de veerkracht verdwenen is, of hebben het gevoel jarenlang in een versnelling te hoog (soms te laag) te hebben gewerkt. Maar ook heel belangrijk is dat de persoonlijke en sociale omstandigheden een grote rol kunnen spelen.
Avond na avond moe thuiskomen en ’s morgens al moe naar het werk gaan. Geen zin meer hebben om naar het werk te gaan, concentratieproblemen, gevoelens van incompetentie, sneller geïrriteerd raken om de kleinste dingen.

Veel mensen zeggen dat ze ook in relationele sfeer problemen hebben. Het loopt nergens meer lekker. Je voelt je lichamelijk en emotioneel uitgeput. Je zendt signalen uit, maar je wordt niet gehoord of begrepen. Er groeit een gevoel van falen, spanning, slapeloosheid, boosheid naar je partner, collega’s, je chef, de hele organisatie. Gevoelens van het niet meer onder controle te hebben en er komt niets meer uit je handen. Werk blijft liggen, problemen worden omzeild, thuis klussen is al helemaal geen optie meer. De kleinste dingen kun je zelfs niet meer, met je kinderen naar sport wordt al te veel.

Ook u hebt waarschijnlijk gedacht, dat burnout iets is dat anderen overkomt, niet u. U heeft hard gewerkt, gezorgd dat uw werk op tijd klaar en goed verzorgd is, u voelt zich verantwoordelijk voor wat u doet en wat anderen doen.

Om met succes een claim te formuleren ingevolge een burnout, heeft u een letselschadedeskundige nodig. LetselHelpdesk kan u helpen bij het vinden van de meest ervaren specialist op dat gebied. 

Neem contact op met LetselHelpdesk op   0800 – 0110  of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Terug naar overzicht