Verkeersongeval

Letselschade verkeersongeval

Doordat verkeersregels worden overtreden kunnen verkeersongevallen ontstaan waardoor anderen letselschade lijden. Indien u schade lijdt terwijl u niet zelf (geheel) schuldig bent aan het verkeersongeval, dan kunt u de letselschade verhalen op de aansprakelijke wederpartij en dan met name op diens verzekeringsmaatschappij. In sommige gevallen is de veroorzaker van het verkeersongeval niet bekend. Als het verkeersongeval door een motorrijtuig is veroorzaakt kan een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Aansprakelijkheid letselschade verkeersongeval

Het is raadzaam de aansprakelijkstelling te laten opstellen in overleg met uw belangenbehartiger of door een letselschade specialist. Een verkeersongeval kan voor langere of korte duur ingrijpende gevolgen hebben. Bovendien wordt er vanuit verschillende instanties verwacht dat u gegevens verstrekt. Dit omdat er naast uw vorderingsrecht (schadevergoeding) er regelmatig nevenbelangen ontstaan, bijvoorbeeld voor uw werkgever of uw zorgverzekeraar.

Als u letselschade door een verkeersongeval heeft en niet bent onderzocht in het ziekenhuis, adviseren wij u zich tot uw huisarts te wenden. Naast uw gezondheid is het ook voor de juridische afhandeling van uw letselschade essentieel dat de ongevalsverwondingen worden vastgelegd door een medicus.

Meer informatie over aansprakelijkheid:

Schadevergoeding verkeersongeval

Wanneer u na een verkeersongeval een schadevergoeding wilt claimen, dan moet u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Bij het claimen van een letselschadevergoeding is het verstandig om een letselschadebureau of specialist in te schakelen. De letselschade specialisten van LetselHelpdesk.nl geven u advies over de schadevergoeding, helpen u bij de aansprakelijkheidstelling, verzorgen de volledige communicatie en correspondentie met de tegenpartij en verhalen voor u de opgelopen schade. Ons stappenplan:

  1. Gratis telefonisch advies
  2. Inschakelen van onze experts
  3. Bepalen aansprakelijkheid
  4. Voorschotten op claim bepalen
  5. Definitieve claim vervaardigen
  6. Afwikkeling en nazorg

Direct gratis hulp en advies

Bel gratis 0800 – 0110 en wij geven u direct gratis advies. Wij nemen u kosteloos de zorgen uit handen. Wij zijn telefonisch bereik op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30.

U kunt ook ons contactformulier invullen. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.