Whiplash schadevergoeding

Het komt veelvuldig voor dat mensen bij een achterop aanrijding een zogeheten whiplash oplopen. Een whiplash kan echter ook door een ander soort ongeval opgelopen worden. Een whiplash is een hevige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Wat er nu precies stuk gaat in de nek, is nog altijd niet duidelijk in de medische wetenschap. De klachten kunnen echter zeer ernstig zijn. Pijn in de nek, hoofdpijn, duizeligheid, vergeetachtigheid, concentratiestoornissen zijn enkele van de vele klachten die mensen met een whiplash aangeven.

Aansprakelijkheid letselschade

Indien het ontstaan van het ongeval, waarbij de whiplash is ontstaan, te wijten is aan een ander, kan de veroorzaker aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Laatst genoemde is veelal verzekerd voor een dergelijke aansprakelijkheid en krijgt het slachtoffer meestal te maken met een verzekeraar.

Whiplash schadevergoeding

Vaak willen slachtoffers weten hoe hoog het bedrag van de schadevergoeding bij een whiplash is. Die vraag is wat moeilijker te beantwoorden, omdat er in Nederland geen vaste bedragen geduid worden voor de letselschade bij een whiplash. Het smartengeld bijvoorbeeld, ligt tussen ongeveer € 1000,- en ongeveer € 50.000,-. Hoe ernstiger de impact van het letsel, hoe hoger de schadevergoeding. Echter, het totaal van de schadevergoeding bij whiplash kan veel hoger zijn en wel oplopen tot enkele tonnen. Er zijn slachtoffers die ten gevolge van de opgelopen whiplash niet meer kunnen werken, of hulp nodig hebben bij het doen van de huishoudelijke werkzaamheden etc. De schade die daardoor ontstaat kan zeer groot zijn, omdat die schade ook berekend wordt voor de toekomst.

Juridische hulp bij whiplash

Wat echter heel belangrijk is, dat het slachtoffer van een whiplash snel juridische hulp zoekt en niet zelf de “strijd” aangaat met gespecialiseerde juristen van een verzekeringsmaatschappij. Veel verzekeraars bagatelliseren het letsel of ontkennen dat het is ontstaan ten gevolge van het ongeval. Sommige verzekeraars zoeken in het medisch verleden van een slachtoffer en zullen, indien zij iets vinden, al snel concluderen dat de klachten te maken hebben met een eerdere gebeurtenis.

Daarnaast zijn de klachten medisch moeilijk te objectiveren. Een goede medische onderbouwing door een gespecialiseerde medisch adviseur is daarom een “must”.

Whiplash specialisten

De LetselHelpdesk beschikt over whiplashspecialisten op juridisch gebied en daarbij maken deze specialisten op hun beurt weer gebruik van medisch adviseurs (artsen) om voor u de maximale schadevergoeding te realiseren. Het is namelijk al erg genoeg dat u door de schuld van een ander, lichamelijke klachten heeft opgelopen. Een redelijke schadevergoeding is dan ook wel het minste waar u recht op heeft!!

Bij wet is geregeld dat de kosten die gemaakt worden om uw whiplash schadevergoeding te realiseren, door de tegenpartij betaald moet worden. Dit houdt in dat de juridische hulp u zelf niets kost.

Meld en claim uw whiplash letsel

Bel gratis de LetselHelpdesk op 0800 – 0110 en wij helpen u bij het verhalen van uw letselschade.